Saturday, November 12, 2011

Please hit the button LIKE

Assalamualaikum , Nak mintak tolong just hit the button LIKE ea  





Then, ada lagi satu

Arep-Skema


okay , thanks for your HIT ! haha

Friday, October 28, 2011

Kesedaran

                                     boyfiee saya =B


Assalamualaikum sayang . You all my sayang tahu tak tapi mamat Kacak atas ni lagi aku sayang GILA . Okay , dah lama aku tak update . Sedar tak ?  semestinya lah anda sedar kan sebab anda kan STALKER . 

Perkara yang aku sedar berlaku ialah :

  • Aku belum letak gambar aku pakai braces kann ? Setahu aku , aku cuma buat entri sebelum aku pakai braces sahaja . Kira macam dah KETINGGALAN ZAMAN lah aku ni . Takesah lah ,janji aku letak sekarang kann . 


abaikan mata tu :)


  • Aku baru sedar yang Cinta Muka Buku(bukan lagu Najwa Latif tu )  tak selalu nya Best macam lagu Najwa Latif .Tapi semua nya akan jadi indah kalau anda tidak CEMBURU , TERTIPU , TERPEDAYA dengan komen-komen atau status-status pasangan anda dengan orang lain . Mungkin mereka hanya teman biasa yang sering bermanja-manja , bergurau-gurau , bermesra-mesra sesama mereka . Dekat Laman Sosial je kott bukan BERMESRA dan BERMANJA betul-betul . So , better you all behave apabila baca pasangan anda punya WALL .
  • Aku baru sedar lagi 2 bulan lebih sahaja aku akan masuk TINGKATAN 4 . WhatTheHell beb! rasa macam baru sekejap je FORM3 ,takan nak masuk FORM4 pulak . Okay , beban. TETAPI yaa  , aku ada satu perasaan yang pelik iaitu aku EXCITED nak masuk Universiti/Kolej . HAHA , pelik kan ? yaa  , really WEIRD :)


Okay  , cukup lah untuk harini , BYE :))






Nanti tengok lah dekat Picture ni :)


Life Must Goes On 







Saturday, August 6, 2011

JADUAL PEPERIKSAAN PERCUBAAN PMR 2011



Good Luck to Candidates of PMR 2011 !

Thursday, August 4, 2011

Cinta Selepas .......

Hai sayang dan Assalamualaikum . hari ini nak kongsikan satu artikel yang aku terjumpa dekat ILuvIslam<------klik ini * perkara yang selama ini aku tertanya-tanya telah pun aku temui ,Alhamdulillah !
Perkara ini memang berguna dan sesuai untuk sesiapa yang masih mencari Cinta yang suci lagi halal di sisi Allah S.W.T(kepada yang sudah besaa laa ) . Kisah ini tidak pernah aku lalui , tapi aku terasa ingin melaluinya . Untung bukan siapa yang pernah melalui kisah ini , mungkin mereka sedang bahagia saat ini bersama pasangan masing-masing ^___^. Bila laa time aku kan*berangan jee aku nii*. kuikui .sudaa-2 , korang baca jelaa artikel tuu . Kalau korang nak baca yang Original ,baca lah dekat IluvIslam .


Setelah sekian lama hidup dibelenggu rasa cinta nafsu, hidup sebagai remaja yang tidak ada hala tuju matlamat kehidupan. Saya disedarkan oleh Allah S.W.T dengan hidayah dan limpahan kasih-Nya.
Syukur kehadrat Allah Taala yang selalu mencintai kita dan mengasihi kita. Indahnya juga hidup yang penuh dengan syariat dan landasan hukum dan garisan keimanan. Entah bagaimana lagaknya hidup ini jika terus dilimpahi nafsu yang tidak berkesudahan.
Lumrah kehidupan ingin berkasih sayang. Lumrah sebagai remaja ingin ada pendamping. Tanyalah kepada siapapun, remaja utamanya, apa erti cinta?
Bagi mereka, cinta itu indah. Cinta itu lazat. Pelbagai tafsiran tentang cinta jika ditanya kepada para remaja di luar sana. Begitu da'if pendapat mereka tentang cinta. Saya, salah seorang daripada pencinta yang suatu ketika dahulu hanya memikirkan tentang keseronokan, kesunyian, hiburan dan teman-teman. Tidak ada cinta bersandarkan agama dalam jiwa. Jauh sekali mengingati dengan Dia yang memberikan rasa cinta itu.
Bukan mudah menerima tamparan dalam hidup bagi remaja yang putus cinta. Rasa mahu bunuh diri, menjauhkan diri dari kelompok manusia lain, sehingga terfikir mahu membunuh seseorang!
Inilah penyakit nafsu dan derita hati. Hati dan nafsu tidak bersandarkan akal. Allah S.W.T telah memberikan kita akal, iaitu salah satu kelebihan yang tidak ada pada hidupan lain. Sebagai manusia, kita sepatutnya menggunakan akal 100% dalam kehidupan. Allah S.W.T berfirman :
"Sesungguhnya pada kejadian langit dan bumi, dan (pada) pertukaran malam dan siang, ada tanda-tanda (kekuasaan, kebijaksanaan dan keluasan rahmat Allah) bagi orang yang berakal." [Surah Ali 'Imran 3 : 190]
Saya sudah bernikah dengan seorang lelaki yang tidak saya kenali. Setelah putus cinta dengan lelaki yang dahulunya amat saya cintai (cinta yang tidak berlandaskan agama Allah). Saya membuat keputusan untuk bernikah kerana akal. Setelah berfikir dan menganalisis segala dosa dan kesalahan yang pernah saya lakukan, saya menunaikan umrah pada usia yang muda (25 tahun) dan pada waktu itu, tidak ada lain melainkan saya mencari reda Allah S.W.T dalam cinta yang terlalu saya inginkan. Setelah menunaikan solat hajat beberapa malam berturut-turut dan saya membaca Surah Yaasin beberapa malam berturut-turut (atas nasihat seorang ustaz di kampung halaman, imam masjid yang juga sahabat baik ayahanda tercinta).
Hakikatnya, segala yang kita inginkan dalam dunia ciptaan-Nya ini perlu kita mohon daripada-Nya. Tidak ada kuasa lain yang Maha Memberi kecuali Dia. Saya berdoa bersungguh-sungguh, memohon sebuah cinta yang suci dan tidak berlandaskan nafsu. Kuasa Allah Taala tidak siapa yang tahu.
Saya berkenalan dengan seorang lelaki yang sedang menyambung pelajaran di Australia. Setelah tiga hari berbalas mesej, mesej yang hanya bertanya khabar dan bertanya tentang kerja-kerja dan pelajaran, timbul persoalan tentang perkahwinan. Jawab saya, hanya bonda dan ayahanda bisa menjawab tentang pernikahan. Lalu, dihantar kedua ibu dan bapanya merisik pada Jun 2010. Maka termetrailah ikatan janji pernikahan Disember 2010.
Sekelip mata, zat Yang Esa sangat saya kagumi. Tidak pernah terlintas dalam hati ingin bernikah dengan seorang lelaki yang tidak dikenali. Dalam hati berniat, biarlah jalinan cinta terukir setelah ijab dan qabul diucap dan dibalas.
Tidak terkata betapa cerianya saya ketika hari berlangsungnya pernikahan. Tidak sedikitpun hati berdetak ragu dengan cinta dan kasih pemberian Allah Taala ini. Hakikatnya, cinta suci dan halal ini lebih indah untuk kita kecapi.
Saya sebagai insan yang lemah, pernah melakukan dosa dan diri masih dihinggapi noda silam. Saya ingin menyeru kepada semua remaja yang masih belum ada pasangan halal, ketahuilah, cinta sebelum bernikah, yang melanggar prinsip Allah S.W.T, merupakan jalan hidup yang sia-sia.
Tidak ada konsep cinta kekasih dalam Islam. Jika sahabat-sahabat sekalian seorang yang sangat beriman, dan dapat menjaga batas dalam pergaulan cinta lelaki dan perempuan, tahniah saya ucapkan! Jangan sekali-kali mendekati zina! Biarpun zina hati!
Jika tidak mampu mengikut sunnah dan ajaran Islam dalam memupuk cinta, berhentilahdaripada menjalin cinta yang membawa dosa dan noda. Katahuilah, jodoh itu ada dalam tangan Allah S.W.T. Berdoalah, kerana doa itu senjata terakhir untuk mengubah takdir dan haluan hidup kecuali satu, iaitu mati.
Percayalah, cinta suci yang sepatutnya kita agungkan selain cinta Allah dan Rasul adalah cinta suami. Ia merupakan cinta agung buat semua wanita dan gadis. Tidak ada dosa, tidak ada haram dalam cinta itu selagi menjadi isteri yang solehah.
Sentuhlah tangannya, Pahala. Ciumlah pipinya, Pahala. Layani kehendaknya, Pahala. Ucapkan kata rindu dan kasih diiringi senyuman mesra, Pahala. Berlembut suara bermanja, Pahala!  Apa lagi yang ingin kita cari dalam dunia yang semakin uzur ini, wahai sahabatku, para solehah di luar sana? Bukankah pahala yang kita kejar? Bukankah Syurga matlamat kita?
Tidak ada lain melainkan menjadi isteri yang sangat bahagia, itu idaman setiap insan. Bagi teruna soleh, gadis impian yang bakal menjadi suri hidup mereka, menjadi bidadari dalam setiap hembusan nafas zikrullah, subhanallah!
Carilah cinta suci dan cinta agung. Jauhilah cinta nafsu, sesungguhnya cinta nafsu itu melahirkan penzina. Ketahuilah, balasan Allah sangat dahsyat bagi dosa penzina.
"Sesungguhnya Jahannam itu seburuk-buruk tempat menetap dan tempat kediaman. Dan orang-orang yang apabila membelanjakan(harta), mereka tidak berlebihan, dan tidak (pula) kikir, dan adalah(pembelanjaan itu) di tengah-tengah antara yang demikian. Dan orang-orang yang tidak menyembah Tuhan yang lain beserta Allah dan tidak membunuh jiwa yang diharamkan Allah (membunuhnya) kecuali dengan(alasan) yang benar, dan tidak berzina, barang siapa yang melakukan yang demikian itu, nescaya dia mendapat (pembalasan) dosa(nya), (yakni)akan dilipat gandakan azab untuknya pada hari kiamat dan dia akan kekal dalam azab itu, dalam keadaan terhina." (Surah al-Furqaan : 66-69).
Segala yang dilakukan menjadi halal bagi kami dan pahala buat bekalan di'sana' nanti. Syukur, sujud dan doa telah Allah kabulkan. Kuasa Allah S.W.T tidak dapat dilawan. Bercintalah, bercintalah, bercintalah! Bercintalah kerana Allah!
Dan kini, saya bahagia bercinta kali pertama setelah menjadi isteri kepada suami yang sangat memahami. Cinta suci yang kami bina bermatlamatkan Syurga. Indahnya bercinta selepas pernikahan. 

*okay , silalah baca artikel nii ber-kali2 ya . semoga korang pon dapat apa yang korang impikan . Amin~insya'allah . 

searching for someone ~ Will you accept me ?

Tuesday, August 2, 2011

AKU BERSALAH

hari ni macam-macam masalah aku buat . T E N S I O N  nya .Macam mana nak selesaikan ni . susah gila ni .
dah la aku takde BESTTIE dekat sini , rasa macam ap daa . Okay , First aku dah wat _______ marah dekat aku sebab aku*tutttt . hoho .( kena rahsia laa beb ).  kawan si ______ yang start dulu ,tapi aku pon satu jugak sebab tak jaga rahsia . Okay ,lepas nii tak payah bagi aku RAHSIA apa-apa lagi ! aku takut aku taa jaga RAHSIA korang . berdosa tak aku ?  BTW , sorry sangat-sangat dekat _______ sebab aku dah pening kan kepala anda . SORRY once again . ala . time puasa-puasa ni lah nak tension kan kepala hotak . rasa macam kena HENTAK dengan batu pun ada .

 # "semalam aku dinoda , aku pasrah " ,kata-kata oarang yang aku sayang !
# sorry to my akak cuz aku daa wat salah ! wuuu~ sedih ni .

barney tu comel kan ?

Sunday, July 31, 2011

Tingkatkan Iman Andaa .

Assalamualaikum ,

Alhamdulillah , sudaa masuk bulan Ramadhan yang berkat lagi suci ini . Bulan yang dinanti-natikan umat Islam . Banyak amalan yang boleh kita lakukan ,jangan asyik tidur je . hee ~ 

Naa ceramah sikit nii --------->

 Perkara-perkara yang membatalkan puasa

Memasukkan sesuatu benda ke dalam rongga badan yang terbuka dengan 
sengaja, kecuali kerana darurat yang berkaitan dengan kesakitan. Makan, minum dan merokok membatalkan puasa. Adapun suntikan ubatan tidak membatalkan puasa. 
 - Muntah dengan sengaja 
 - Mengeluarkan air mani 
 - Melakukan jimak (hubungan seks) pada siang hari 
 - Kedatangan haidh, nifas atau kelahiran bagi wanita 
 - Menjadi gila 
 - Pitam sepanjang hari 
 - Mabuk (yang menghilangkan daya pemikiran waras) sepanjang hari
- Murtad, iaitu keluar dari agama Islam 


P/s : Hah ! Tolong laa bangun SAHUR  yaa . Nanti  korang lapar jangan carik aq ! hoho

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN 

*NO SAYANG-2 ALLOWED !

Friday, July 22, 2011

I HATE IT !



" NO IDEAS , NO NEW POST"


# DAH BER-HABUK DAA BLOG NII. MALAS NAK CUCI .
KAYYBYE =B

Saturday, July 16, 2011

Deactived Acc Facebook

Hye !
Jyaa daa Deactived akaun FB daa . hee ~
just for temporary je laa .
bukan sampi akhir hayat pon .
kayy Byee !!


#muahmauahmuah 

Tuesday, July 12, 2011

Click to play this Smilebox collage
Create your own collage - Powered by Smilebox
This free picture collage personalized with Smilebox

Saturday, July 9, 2011

Terima Lah Kaseh yer Momon Xanderian's







"Terima lah Kaseh yer "


nii Penghargaan Bagi Orang Yang------->
entah laa . :))
momon sukaa Shaun The Sheep sesangat !

sedih





"AKAK DAH BERUBAH"

#SEDIHSANGATYANGTERAMATSANGATSUNGGUH.

HIJAB IS COOL

~Assalamualaikum

Hye peeps ! I miss sangat kat you all . macam tak nak lepaskan blog ni .hee~ 
#muahmuahmuah
Okayy , first  saya nak tunjuk gambar yang saya suka sangat .
macam Bajed Lawaa laa kan . tehee~
*kesah saya !LOL


hijab

Since the late , many gurls choose to wear hijab . That's sound good rite ? yaa , for me , it is really good .
I hope , from wearing the hijab, they can realize that hijab is not just a fesyen but a thing that 'Wajib' they wear. I got an infomation about a girl that did not wear hijab before . She realized the benefits of wearing the hijab is very good . I probably would not qualify to talk about religion , but i qualified to give my opinion and reminding fellow Muslims to do what  they must do .


I Love Hijab !

Sekarang ramai yang meminati Hijab . Saya pun tak ketinggalan . hee=B 
Pemerhatian saya dalam Facebook , ramai manusia Hot pakai hijab/tudung . Soo, on that means sekarang manusia ikut "Latest Fesyen" laa kan .Biase laa tu .


Hottest Hijabist

1. Yuna Zarai

she is the most Wanted
*just about her Hijab Fashion& her music. nothing else laa derr 

she's so adoreable <3

she is a cool musician+gorgeousplusplus .

a simple-wear-of-hijab
*you can easily wear it

aww ,their face look err ,I dont know laa .hee




2.Maria Elena

she is a talkative in her vlog .
she is a nice gurl 
she always  look gorgeous as Hana Tajima !
you know Hana Tajima ? you have to know her because she looks nice with her Hijab 

she got her own style 

she has a blog !

She soo-soo-soo Peliks !


3.Heliza Helmi


she is cuteplusplus 


aww . cer tengok mata dy ! Fuhhh , 
BULAT gleww~


her hijab look soo Cool~




gorgeous !




Friday, July 8, 2011

I'm Soo Sorry

#Someone ANGRY with me .

  • Okayy , first of all , I wanna say sorry to You .
  • Second , I'm admitted my mistake .
  • Third , You did wrong too bebeh ! huh ! 
  • Forth , I wanna refriend with you laa . PLEASE ? 
  • Fifth , I don't want we GADUHGADUH  anymore laa . Taa baek taw GADUHGADUH lebih 3Hari , nanti ALLAH marah . 
  • Lastly , I really miss you laa KAWAN .


    #You are My Friend .

    #P/s:: My friend tuu Lelaki taw . bukan perempuan . haha . EGOIS laa kamu nii Kawan ! Lol :p


Thursday, June 2, 2011

Happy Day

i always want a happy day . you guys want to know , susah sangat taw aku nak dapat 'Happy Day ' ue . 
susah gegilew gilew . huish~  mmg taa boleh naa tafsirkan gegilew nyer . 
actually . since aq pindah Batu Pahat nie , aq susah sangat nak dapat bestie . susah gegilew lagi . haa~ 
aq pon tataw laa nape an. maybe muke aq mcm Singe kot . 
hah! taa mungkin laa . 
aq rase dyowg tgk muka aq mcm ank Singe kot . 
hahahhah.  Chumell gak ank singa nie ( mybe kwnkwn aq tue pkir aq mcm aq pkir kot ~) hehe

 i really love my old friend . actually , still mcm my new friends laa . hee~ 
my new fiends pulak ?? entah laa . LU PIKIR LAA SENDIRI . heee~ 


haish haish . aq rase macam mao jerit saje ,,, leh kan ? taaa leh kew ? alaaa . tapetape ,
mao jerit jugak . naa jugak ! ARRRRGGGGGGGHHHHHHH , TOLONG ! TOLONG ! TOLONG ! 
ADA STALKER CAKAP SAYA GEDIK ! TOLONG ! TULUN  ,TULUN , .. DYOWG CKAB DAA BOSAN !!! . 

okayy . daa , taa payah naa ckab aq gedik ag . sudahsudah .dose tawu . 


p/s : kayy,  see ya again ! mao ***** laa . teheee~ gud gud dud byee~ 
#muah kiri , muah kanan . wootwoot .

=___________=
Dear jiyaa ~

Wednesday, June 1, 2011

i'm made a mistake

okayy . now . i'm make mistake with not tell you guys tentang gambar yang wane putih bagai ue . hah! actually , bnde tu kene tekan , then , baru laa korang boleh tengok what i'm done with the white paper tu . Sorry for the mistaken . okayy . maaf kan laa sayer . maaf kan laa .(klu taa maafkan, kene guna cara kasar nie) huh! naa maafkan ke tanaa nie sayang ~ sayang3  . ahah . DAH ! aq daa nonsense bebanyak nie . kayy diam .

kayy laa . kali nie aq bgtaw  kne tekan gambar tue dulu .
TEKAN GAMBAR NI DULU TAW 

I'm a Victim




haa . now , i'm not a perfect girl anymore . not anymore guys . please help me . please guys~~ haha . What a nonsense an . =_=   . boring glew siott .

Freedom


Yeah! daa freedom . huu~ akhirnye! hahahahahah ( gelak jhat sket ) hahahahha . dahdahdah . jangan gelak bebanyak sangat . nati gilew pulak . hahahahhh . hak! 

Okayy . korang mesti taa taw an daa 'freedom ' ap jadah laa an  . Camni , aq sebenarnyer daa abes Mid-year Exam . Fuuhhhh~ selamat weyy . 

TAPI!!!!

Sekarang ni , seriously takot gilew beb . takot dengan result exam .Waaaaaa. rase macam naa nanges taw . Taa suke taa suke taa suke ! haha . bukan takot ap . cme takot dapat 'E' jew . huu~ hope tade laa 'E' . 

i'm not a 'ulat buku ' okayy .so , not my taste laa kan naa bace buku awalawal nie~ myampah glew kot . Tataw laa macam mane care aq bace buku . Bila naa bace buku , time tu laa MALAS datang . Ish . rase macam naa bunuh jew malas nie ! tapi taabuleh laa . kesian an ~ >.< hukhukhuk .Bluwekk  . :p

bubye
okayy . Mase Dah Time nie . kayy . Blar dulu .

p/s : aq rase macam lambat pulak naa post . nie 1st post lepas wat braces . malam kan aq . erm . cakap laa ap naa ckab . "mak taa kesah laa " .

Saturday, April 9, 2011

Braces Coming

                             fuuhhh!!,,dh lme x post kt blog nie. malas la. ok,,rse cm kaku plak nk post,, hehe..
bler tgk owg len post kt dyowg punyer vlog,cm best jew,,tp,,apakan daya, tangan sudah malas nk menaip laa,,,
windu glerr laaa,,,-________-...ngee~~,,


                                  
                                      hah! nie la sbb nyer aq x dh lme x post kt blog, hehe -____-,,

      Ok! sebenarnya nak citer psal bnde yg akan aq pakai lpas nie, ce-teka, ce-teka,,,,,heheh,,,,,,,,,,,,,,,,,teka laaaaaaaaaa,,,,,plesssssssssss,,,,,,,,,alaaa,,aq dh taw daa yg kowg xnk jwb cuz kowg daa taw an,,an3,,,eheh,,,
    
                                   btol3,,,aq nk pakai braces anti,,tuk 2 taon kowt,,lme an,,,tp,,xlah lme sgt,,hehe,,anti aq ltak gmbr aq pkai braces ea.... sabooorrr yer,,!

                                            
yang nie,,,,,,,
,bkn gg aq taw!! jgn terpedaya dgn fitnah itu semua,,,haha~~


td kan,,td kan,,,an3,,aq tgk ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,YouTube ..,,heheh,,-__-,,
lpas tu kan,,an3,,,,aq tgk ad sowg jejaka mat saleh(yaakob),,,aq tgk dy psang braces kowt,,aq tgk bnde ue x mcm takot po,,(maksodnyer,,aq xtakot pon tgk bnde ue),,,hah!!,,lpas ue,,mcm aktiviti doktor tue wat dkat laki Mat Saleh ue,,( bkn aktiviti ap pun, cme wt braces jew kot,,),heheh,,-___-



*Tarikh aq wat braces pada 13/4/2011 taw!!,ingat tarikh ue,,,penting taw!


p/s:,,*ok2,,aq tgu ari bersejarah tue dgn hati ynag tenang sekarang nie,,hope berjalan lancar,,,AMIN~~
    
       *hah!! nk taw satu rahsie x,,ngeee~~,,npe aq ltak prkataan  braces ue wane Pink? because of~~~,,i  Love it!,,,,hehe,,another one,,aq skew tgk braces ue wane pink,,hehe,,



                                                                ok! BYe guys!!
                                                                  ~~ luv u all~~

Wednesday, February 23, 2011

           ,,ME+ MY SISTER + MY  COUSINS=,,,,,,HAPPY,,,,,<3      







chumel an,,,,mcm baru balek dari Mesir X???
ehehhe,,,


hah!,,nie my cousin,,,~leeya~
nice background rite!


   
Surprise!!,,,
ehhe,,,,nie pon my cousin,,,

ngee~~,,,,,3 owg manusie,,,heheh


ngee~~<3


ngek!!,,huhu


cute meyh!!
                
 ,,,,,,,,,,time ni kteowg pegi umah Pak Long,,ad kenduri akikah,,,,,,
best,,,,mkn,,cdap2,,,,ahhahah,,,,kambing  meyh!! quik,,quik2,,,,,hehe