Monday, December 10, 2012

BISAKAH

Hari Kemalasanku Hari-hari , 
Hari Angan-anganku Juga Sama ,
Ku Impi Kejayaan Sebesar Lautan , 
Tapi Usaha Ku Sebesar Kacang .

Baik Niatku Jahat Otak Ku ,
Keinginan Tersekat Karena Berat Tulangku , 
Dapatkah Ku Menggapai Angan Ku ?
Dapatkah Ku Mencapai Kejayaan Ku ?
Dapatkah...
Walau Hanya Keringat Yang Sedikit .

Mungkin Ya Mungkin Tidak .
Bisakah ...

AJAIB

Kadang Cinta Datang Tanpa Diduga ,
Pergi Tanpa Rela ,
Seksa Hati Seksa Jiwa ,
Dongeng Cerita Dongeng Cinta ,
Datang Kembali Harus Bersedia . 

Saturday, September 8, 2012

Apabila Dia Menyapa , Jodohkah Namanya .

Assalamualaikum , saya nurnajihahkhadis ingin menyampaikan sesuatu kepada anda . Bacalah...



Jodoh itu penuh keunikan .

Apabila semakin dikejar , semakin dia berlalu pergi .

Apabila kita hanya menanti , usahkan hadir , bayangnya juga belum pasti .

Kadangkala , antara jodoh dan nafsu , kita sering terkeliru .

Adakah dia jodoh ditunggu ,
 ataupun dia sekadar menyapa sambil berlalu .

Kadangkala hadirnya tidak disangka .

Dia rupa-rupanya , jodoh untuk kita .

Rencam jodoh , manisnya dapat mendamaikan hati ,
 pahitnya dapat menghancurkan diri .

Misterinya dia , hanya Tuhan Maha Mengetahui .

Apabila  dia menyapa , jodohkah namanya ?
 






                     







Monday, July 30, 2012

Terlajak Perahu Boleh Diundur , Terlajak Kata Tak boleh 'Gostan' ohh .

Assalamualaikum ...... 

Saya mulakan entri dengan Bismillahirahmanirrahim . Haaa , dah lama tak update blog ni . Bak kata orang , "Habis berhabuk blog aku ni *sambil tiup habuk* puhh puhh puhhh " .

Alhamdulillah kehidupan saya seperti biasa , tiada perubahan yang drastik berlaku . Hanya perubahan yang kecil kecil sahaja . Sebenarnya macam-macam perkara yang berlaku selama masa tak update blog ni tapi malas lah nak bagitau korang semua , bukan nya korang nak baca sangat pun kan .

Okay , saya straight to the point jela ea . Sebenarnya datang blog ni nak hantar merisik je . Hahha Lol . sengal . =,=" Taklah taklah ,nak tunjuk video je . Dalam video ni ada saya ! haha , *femes kejap* . Lol =B *tunjuk braces lelama * haha . sengal lagi .


















  • PELANCARAN HARI GURU PENYAYANG
  • NYANYI-NYANYI
  • SUARA TAK SEDAP (AKU)



#SELAMAT MENONTON . KOMEN KALAU PERLU . FII AMAN ALLAH .

Ps : Wahai #Bakal , harap kau sentiasa diredhai Allah . Amin .

Tuesday, May 15, 2012

BAIKNYA AWAK :)

JAHAT PUNYA MAKCIK !
ya , saya point dekat awak MAKCIK !

Friday, January 6, 2012

New New New !

Assalamualaikum 

   Selamat Tahun Baru , dah masuk tahun 2012 dah .Maknanya dah nak dekat 16 tahun aku duduk dekat bumi ni ,Alhamdulillah . Dah lama tak post entri , malas punya pasal lah :) Insya'allah tahun ni pun malas lagi nak post entri banyak-bnayak . Busy ouhh ^ ^ .

   Tahun lepas aku dapat result PMR yang okay jugak lahh walaupun tak dapat straight A's tapi ada jugak A . Okay what !  Ni perspektif daripada aku lah sebab aku yang berusaha and aku yang belajar kan so , aku boleh nilai diri aku sendiri :) Tak gituuu ? 


   Then , tahun ni aku naik kelas :) HOHO so happy beb ! and and and tahun ni jugak aku tak pindah sekolah lagi . Tak macam tahun tahun lepas , tiap-tiap tahun aku kena pindah sekolah oleh sebab-sebab yang munasabah yaa bukan sebab aku ni buat masalah dekat sekolah :P
   
   About my family , tahun ni kakak aku masuk PLKN dekat Muadzam Shah , Pahang . Jauh lah jugak dari Batu Pahat ni . Aku dah tak kesah sanagt kalau dia pergi jauh-jauh lelama sebab aku dah biasa . Dia budak asrama so , kira Standard lah tu kalau duduk satu-satu tempat tu lama-lama . 



 #Lawak ? okay , senyap :P



LAST SEKALI 


#Ni semasa aku pergi Motivasi Kembara MAP,
ada Dr. Tengku Asmadi :) 

Okay , see yaa ! 


Dengar lagu kegemaran aku ni !
#love Myself !